Bygdebøker kåra til årets vakraste bøker

Under Årets vakraste bøker 2021, blei det gull til Heimar og folk i Vikebygd, Vikedal og Sandeid. Bygdebøkene frå Vindafjord kan dermed skryta av å vera Noregs vakraste bygdebøker.

Bygdebøkene frå Vikebygd, Vikerdal og Sandeid dekorert med gullfolie. - Klikk for stort bilete Ane Kesia Eide Fatland

Bygdebøkene frå Vindafjord gjekk heilt til topps i Årets vakraste bok, serier, onsdag kveld. Det skal vera første gong bygdebøker har blitt premiert under denne utdelinga.

Årets vakraste bøker heidrar den visuelle sida av boka, og i år vart prisane utdelt for 88. gang. Det var nominert ei rekke bokarbeid innan kategoriane Årets best tilrettelagte bok og Årets vakraste bok i Noreg. I tillegg vart Grafill sin heiderspris Bokkunstprisen utdelt.

Juryen sin kommentar

«Et formspråk tydelig forankret i vår samtid, med en elegant og velbalansert asymmetrisk komposisjon av tekst, bilde og forlagslogo på permens forside - som formelig oser seriøsitet og «no-nonsense». Spot on for en ambisiøs serie av omfangsrike bygdebøker som er ment for et langt liv som referanselitteratur.

Forsatsen er et instruktivt kart over det aktuelle bindets bygder, og som forsats alltid lett tilgjengelig for leseren. Den i uttrykk minimalistiske innmatstypografien gjør en svært god jobb med det komplekse tekstmaterialet, selv om juryen sporadisk stusset over hvordan luft er distribuert rundt noen av mellomtitlene.»

Her kan du sjå presentasjon av bøkene både i bilete og på video.