Kven må ha fettutskiller
Restauranter , kafeer og konditori, Catering og ferdigmatprodusenter , Gatekjøkken og kiosker, Pizza- og hamburgerbarer, Kantiner, Slakterier, Kjøttforedlingsbedrifter, Fiskeforedlingsbedrifter, Hermetikkindustri , Margarin- og matoljeindustri, Filtreringsindustri, bakerier, Meieriet, Røykerier , Matbutikk med steke- /grillavdeling listen er ikkje utømmelig.
Utsleppsløyve fettutskiller (PDF, 507 kB)
· Hvis du ikke har en fettutskiller, eller skal starte ny virksomhet, ta kontakt med en leverandør for å få hjelp til å velge rett størrelse på utskilleren.
· Kun fettutskillere som er dimensjonert etter Norsk Standard NS-EN 1825-1 og NS-EN 1825-2 er godkjent.
Tømme og rapportere fettutskiller
Virksomheten må ha en tømmeavtale med et tømmefirma. Avtalen må være gyldig til enhver tid. Tømmefirma kan også rapportere for virksomheter dersom dette avtales på forhånd. Rapportering av tømming kan forgå løpende eller ved Års rapportering 1. mars.
Som hovedregel skal fettutskilleren tømmes minst ein ganger i året. Kommunen kan bestemme at fettutskilleren skal tømmes oftere/sjeldnere.
Hvis fettutskilleren ikke tømmes og renses regelmessig, vil fettholdig avløpsvann slippes urenset ut på avløpsnettet.
Årsrapport for fettutskillere (PDF, 439 kB)
Infofolder - Fettutskiller (PDF, 502 kB)