Kommunalsjef for personal og organisasjon

Kommunalsjef Kristin M. Dahle har ansvar for løn, personal og organisasjon, i tillegg til eit overordna ansvar for avdelingane service og fellestenester og IKT (interkommunalt).

Kristin M. Dahle

Kristin M. Dahle, kommunalsjef løn, personal og organisasjon - Klikk for stort bilete

Kommunalsjefen har ansvar for

Kommunalsjef er ein del av kommunedirektøren si strategiske leiargruppe, som saman har eit hovudansvar i forhold til politiske og administrative avgjerder og følga opp resultatkrava i organisasjonen. Det blir vektlagt god utvikling av kommunen sine tenester, arbeidsgjevarpolitikk og samfunnsrolle.

Kommunalsjefen har det overordna fag- og økonomiansvar for heile rammeområdet, og har ansvar for at tenestene blir drive i samsvar med dei overordna måla som blir sett.

Kommunalsjefen har ansvar for

• Strategisk leiing i kommunen
  • Overordna leiing av støtte og stab i ansvarsområdet
  • Overordna økonomistyring i ansvarsområdet
  • Tariff og forhandlingar, HMS og arbeidsrett
  • Stedfortredar for kommunedirektøren
  • Med meir

Personalavdelinga

Personalavdelinga har overordna ansvar for alt innanfor området løn, personal og organisasjon. Dette inkluderer blant anna:

• Tariff, lokale lønsforhandlingar og all utbetaling av løn
  • HMS, arbeidsmiljø og inkluderande arbeidsliv
  • Lærlingordninga
  • Tillitsvalde og vernetenesta
  • Nærværsarbeid, sjukepengar og refusjonar frå NAV
  • Personalsaker og konfliktløysing
  • Tilsettings- og oppseiingsarbeid
  • Leiarutvikling, rettleiing og støtte til leiarane
  • Organisasjonsutvikling
  • Diverse innanfor arbeidsrett
  • Pensjon
  • Avdelinga saksbehandlar fast til Arbeidsmiljøutvalet (AMU) og Administrasjonsutvalet (ADMU) i tillegg til at kommunalsjefen representerer kommunedirektøren i Ungdomsrådet

Det er totalt fem årsverk på løn og personal, inkludert kommunalsjef personal og organisasjon.

Service- og fellestenester

Avdelinga service og fellestenester inkluderer drift av servicetorg og arkiv, samt merkantile tenester for barnevern, PPT og tilrettelagde tenester. Servicetorget er blant anna ansvarleg for:

• Å vera kontaktpunkt for innbyggarane via sentralbord og skranke
  • Halda ved like og utvikla nettsider, søknadssenter og Vindafjord kommune på facebook
  • Samordning av informasjon og kommunikasjon til befolkninga, inkludert i kriseleiing
  • Arkivfagleg kompetanse og utvikling, inkludert drift av saks- og arkivsystem
  • Diverse kring informasjonstryggleik og personvern
  • Skjenkeløyve og alkoholpolitiske retningslinjer
  • Politisk teneste, inkludert møtesekretærfunksjon
  • Å vera kontaktpunkt for tilsette internt i kommunen for diverse fellestenester som for eksempel leasingbilar
  • Ansvarleg for merkantile tenester innanfor arkiv, økonomi og personal for tre einingar i Familiens Hus
  • Å vera kontaktpunkt for det interkommunale personvernombodet

Det er totalt 8,4 årsverk på service- og fellestenester.

IKT

IKT-avdelinga er eit interkommunalt samarbeid mellom Etne og Vindafjord kommunar (EVIKT). EVIKT blei oppretta i 2015, og Etne kommune er vertskommune med arbeidsgivaransvar. Eininga har ansvar for:

• Teknisk drift av alle Etne og Vindafjord kommunar sine IKT-system
  • Utvikling av IKT-system og overordna samordning
  • Diverse kring informasjonstryggleik
  • Support til alle tilsette i kommunane
  • Innkjøp og handtering av IKT-utstyr
  • Eitt av årsverka i EVIKT er tilsett som digitaliseringsrådgjevar

Det er totalt sju årsverk på EVIKT.

Kristin Marie Dahle
Kommunalsjef for personal og organisasjon