Informasjon om koronasituasjonen

Klikk for stort biletePå denne temasida vil me oppdatere deg fortløpande med ny informasjon kring situasjonen i kommunen vår, som følge av koronapandemien.

Vindafjord kommune følgjer nasjonale tiltak og tilrådingar. Du finn mykje god informasjon på fhi.no, helsenorge.no og regjeringen.no. Særskilde lokale oppmodingar og tiltak som gjeld i Vindafjord finn du lengre nede på sida.

Antall testa og smitta
Antall testa og smitta
Dato Antall testa Antall positive Totalt antall positive
02.12.20 65 2 101
01.12.20 22 5 99
30.11.20 93 0 94
29.11.20 0 94
28.11.20 2 94
27.11.20 19 4 92
26.11.20 40 0 88
Tabellen viser antall testa og antall påviste covid-19 tilfelle i Vindafjord den siste veka, samt totalt antall smitta sidan starten på pandemien.

Sist oppdatert: 03.12.20, kl. 12:00

Korona

Bestille time til test
 • Klikk her for å bestille time til test
 • Du kan og ta kontakt med testtelefonen på telefon 53 65 60 34 
 • Testtelefonen er open mandag til fredag kl. 8-12 og 13-15
 • Testing vert gjennomført i koronatelt ved avtalt tid.
 • Testkontoret er lokalisert på baksida av Ølen omsorgssenter (gamle legevakt). Adresse: Rådhusplassen 32.
 • Det skal alltid avtalast tid for fysisk oppmøte på testkontoret 
 • ​​​​​​​Testing av barn under 12 år
  • Etter helsedirektoratets anbefalinger skal nå alle barn under 12 år vurderes for testing hos fastlege / legevakt.  Bakgrunnen for endringene er for å sikre at barn og unge får nødvendig hjelp hos fastlegen og på legevakten under covid-19-pandemien. Dette betyr altså at du i Etne og Vindafjord kommune må ta kontakt med fastlege først om du vil barnet skal teste seg.

Når skal du teste deg?
 • Ved symptom
 • Dersom du er nærkontakt til ein som har fått påvist smitte og er blitt kontakta av smittesporingsteamet. Dersom du ikkje vert kontakta, men likevel meiner du er nærkontakt til den smitta, bør du halda deg i heimekarantene og ta kontakt med testtelefonen.
 • Dersom du har vore i utlandet i såkalla "raude land".
Nytt smittetilfelle - kartlegging og nærkontakt - kva vert gjort?

Nytt tilfelle med påvist covid-19 vert meldt direkte til smittevernlegen i kommunen som tek meldinga vidare. Det vert og informert på heimesida til Vindafjord kommune. Teieplikta set grenser for kva opplysningar som vert gitt.

Tilsette i smittevern set i gong med kartlegging av nærkontaktar saman med den smitta. Alle som vert definert som nærkontaktar, vil verta kontakta. Dersom du ikkje vert kontakta, men likevel meiner du er nærkontakt til den smitta, bør du halda deg i heimekarantene og ta kontakt med testkontoret (tlf 53 65 60 34 ) for avklaring.

Nærkontaktar er personar som har hatt tett kontakt med ein som er covid-19 sjuk frå 48 timar før vedkomande fekk dei første symptoma eller då prøve vart tatt.

Den smitta og dei næraste kring vedkomande vil i dei fleste tilfelle ha god oversikt over aktuelle nærkontaktar.

Oppfølging av smittetilfelle - kva vert gjort?

Den som får påvist covid-19 vert isolert (oftast i heimen) og følgt opp av smittevernlegen vidare. Oppheving av isolasjon seinare vert gjort i samråd med smittevernlegen. Alle nærkontaktar til den smitta skal vere i 10 dagars karantene rekna frå siste kontakt med den smitta. 

Karantene og isolasjon ved koronavirus

Kven skal vera heime? Kva betyr det å vera i karantene? Kva kan du gjera, kva kan du ikkje gjera, når du er i karantene?

Les gode råd og tips til kva familien kan gjera her: Karantene og isolasjon 

Information in different languages

Updated information from Folkehelseinstituttet about coronavirus disease

Advice for people in home quarantine
Find information in your language here: Different languages